SVT muuttuu Kieliasiantuntija ry:ksi 1.1.2019 alkaen

Olet ehkä jo huomannut, että SVT ja Käännösalan asiantuntijat KAJ yhdistyvät vuoden 1.1.2019. Uusi ammattijärjestö on nimeltään Kieliasiantuntijat ry ja se edustaa erilaisia kieliasiantuntijoita – jatkossa myös viittomakielen tulkkeja. Tässä viestissä on muutokseen liittyvää tärkeää asiaa, joka koskee sinua ja vaikuttaa omaan tulevaisuuteesi.

Luethan ja toimithan!

Ammattijärjestösi vaihtuu – tee näin

Yhdistymisen myötä SVT:n toiminta lakkaa. Jatkossa oma ammattijärjestösi voi olla Kieliasiantuntijat ry. Sinun täytyy kuitenkin ilmoittaa meille, haluatko siirtyä Kieliasiantuntijat ry:n jäseneksi 1.1.2019 alkaen.Tietosuoja-asetuksen ja järjestäytymisvapauden vuoksi ammattiliittosi jäsenyys ei jatku automaattisesti ellet itse ilmaise tahtoasi siirtyä Kieliasiantuntijat ry:n jäseneksi. 

Siirrä jäsenyytesi 31.12.2018 mennessä, mutta mielellään heti. Vaikka siirtäisit jäsenyytesi heti, olen kuitenkin SVT:n jäsen yhä vuoden loppuun asti.

Jäsenyytesi siirrät helposti tällä lomakkeella: https://www.akavanerityisalat.fi/jasenyys/jasentietojen_paivitys/svt_n_jasenen_siirtyminen_kieliasiantuntijoihin

Maksat jäsenmaksusi tänä vuonna vielä normaalisti SVT:lle.
1.1.2019
 olet Kieliasiantuntijat ry:n jäsen, jos olet täyttänyt oheisen lomakkeen 31.12.2018 mennessä.

Täytä lomake kuitenkin heti, jottei se unohdu. Näin varmistat, ettei jäsenyyteesi ja työttömyys- ja vakuutusturvaasi tule katkosta.

Miksi ammattiliittoa pitää vaihtaa?

Koska SVT:n toiminta lakkaa, sinun täytyy vaihtaa ammattijärjestöä 1.1.2019 alkaen. Emme voi siirtää sinua järjestäytymisvapauden periaatteen vuoksi suoraan uuden yhdistyksen jäseneksi, mutta olemme tehneet sen mahdollisimman helpoksi. Täytä vain lomake.

Mikä muuttuu? 

  • jäsenmaksuprosentti laskee – SVT:ssä palkansaajan jäsenmaksu on ollut 1,25% ennakonpidätyksen alaisesta tulosta. Kieliasiantuntijoissa jäsenmaksu on 1,1%.
  • Saat pienemmällä jäsenmaksulla kaiken minkä ennenkin sekä Akavan Erityisalojen että oman järjestösi palvelut.
  • Kieliasiantuntijat ry:ssä toimii viittomakielen tulkkien oma asiantuntijaryhmä, jossa käsitellään viittomakielen tulkkien ammatillisia ja edunvalvonnallisia asioita.
  • Apunasi ovat myös Kieliasiantuntijat ry:n toimistolla toiminnanjohtaja Hanna Gorschelnik ja asiantuntija Taina Ukkola, jotka ovat jo perehtyneet kuluneen vuoden ajan viittomakielen tulkkien työelämään.

Mikä pysyy?

  • Kaikki Akavan Erityisalojen palvelut
  • Työttömyyskassasi jäsenyys, jos olet sen jäsen
  • Vakuutusturvasi
  • Nykyinen jäsenkorttisi on edelleen voimassa, etkä tarvitse uutta korttia.
  • Vuoden 2018 loppuun asti olet ensisijaisesti edelleen SVT:n jäsen ja saat sitä kautta kaikki jäsenetusi ja palvelusi. SVT on myös vuoden 2018 loppuun asti edunvalvojasi.

Periikö työnantajasi jäsenmaksun suoraan palkastasi? Toimi näin:

Sinun täytyy toimittaa uusi valtakirja työnantajallesi, jotta työnantajasi voi jatkossakin tilittää jäsenmaksun palkastasi puolestasi. Tulosta uusi valtakirja seuraavasta osoitteesta ja toimi valtakirjassa olevien ohjeiden mukaan:  https://www.akavanerityisalat.fi/jasenyys/jasentietojen_paivitys/svt_n_jasenen_siirtyminen_kieliasiantuntijoihin

Haluatko vaikuttaa Kieliasiantuntijat ry:n ensi vuoden toimintaan?

Käännösalan asiantuntijat KAJ:n syyskokouksessa 26.11. päätetään vuoden 2019 toimintasuunnitelmasta, talousarviosta ja palkansaajien jäsenmaksusta. Kokouksessa myös asetetaan ensi vuoden hallitus. Jos haluat olla mukana päättämässä näistä asioista, ilmoittaudu kokoukseen 18.11. mennessä osoitteessa https://www.kaj.fi/ajankohtaista/tapahtumat_ja_koulutukset

Jos haluat kysyä lisää jäseneksi liittymisestä tai yhdistymishankkeesta yleisesti, olethan yhteydessä!

Tervetuloa uuteen yhteiseen järjestöömme!

Hanna Gorschelnik
toiminnanjohtaja

Käännösalan asiantuntijat KAJ
Pohjoisesplanadi 21 B 7 (3. krs)
00100 Helsinki

puh. 050 576 2553
www.kaj.fi