Hyvästi Suomen Viittomakielen Tulkit ry - tervetuloa Kieliasiantuntijat ry!

 

 

 

 

 

 

 

Suomen Viittomakielen Tulkit ry yhdistyy pian Käännösalan asiantuntijat KAJ ry:n kanssa. 1.1.2019 olemme Kieliasiantuntijat ry. Valmistelut ovat loppusuoralla. Tässä tekstissä kerromme, mikä muuttuu ja mikä säilyy kannaltasi ennallaan. Ensi vuonna meitä on yhteensä noin 2 700 kieliasiantuntijaa saman katon alla. Suomen Viittomakielen Tulkeista siirtyy Kieliasiantuntijoihin noin 550 jäsentä ja KAJ:sta vajaat 2 200 jäsentä.

Uusi ilme, uudet verkkosivut

Avaamme Kieliasiantuntijat ry:n verkkosivut heti tammikuun alussa osoitteessa www.kieliasiantuntijat.fi. SVT:n verkkosivut sulkeutuvat ensi vuoden alkupuolella. Myös sähköpostiosoitteemme muuttuu vuoden vaihtuessa. 1.1.2019 alkaen tavoitat meidät osoitteesta toimisto@kieliasiantuntijat.fi. SVT:n sähköpostilistat muuttuvat myös: jatkossa sähköpostilistoille voivat liittyä vain yhdistyksen jäsenet. Alueelliset sähköpostilistat jäävät käyttöön, mutta ne tulevat toimimaan tämän uuden periaatteen mukaisesti. Muut sähköpostilistat poistuvat käytöstä vuoden 2019 alkupuolella.

Kieliasiantuntijat ry saa upouuden ilmeen, jonka esittelemme vuoden alussa. Väripalettimme uudistuu ja se on nimetty syksyksi: pehmeinä väreinä on marjasosetta, vaaleanpunaista, vaaleaa minttua ja tehosteväreinä sähäkkää vihreää ja syvää punaista.  Tässä viestissä näet jo uuden logomme.

SVT:n somekanavat hiljenevät joulun toivotusten myötä. Siirrythän Kieliasiantuntijoiden seuraajaksi Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä.

Meidän yhteinen juttu

Pian tapahtuu jotakin historiallista. Vuoden alusta Käännösalan asiantuntijat KAJ ry ja Suomen Viittomakielen Tulkit ry yhdistyvät ja syntyy uusi yhdistys, Kieliasiantuntijat ry. Samalla KAJ ja SVT jäävät historiaan. Kieliasiantuntijat ry sen sijaan aloittaa elämänsä kielten asiantuntijoiden yhteisenä yhdistyksenä.

Koko tämän vuoden olemme me KAJ:n ja SVT:n puheenjohtajat, Suvi Seikkula ja Emilia Norppa, pohtineet yhdistymiseen vaikuttavia tekijöitä ja valmistautuneet muutokseen. Olemme tehneet sen yhdessä joukon muita KAJ:laisia ja SVT:läisiä kanssa. Tässä vaiheessa uskallamme jo olla innoissamme. On upeaa, että meillä on kohta uusi yhteinen yhdistys, joka toivottaa tervetulleiksi kaikki, joiden vahvaa osaamista ovat kielet tavalla tai toisella. Monimuotoisuus ja moniäänisyys ovat upeita asioita ja niitä halutaan vahvistaa. Kaikille löytyy oma paikka ja omaan tilanteeseen sopiva tuki. Silti olemme yhtä ja yhteinen.

Uudessa yhdistyksessä viittomakielen tulkkien asiaa ajetaan vähintään yhtä vahvasti kuin vanhassa yhdistyksessä, sillä resurssit ovat isommassa yhdistyksessä suuremmat. Kaksi kokopäiväistä toimistolaista, toiminnanjohtaja Hanna Gorschelnik ja järjestöasiantuntija Taina Ukkola, pistävät hihat heilumaan. Itse asiassa he ovat jo tehneet, Emilian asiantuntevalla ja kokeneella opastuksella, joka jatkuu myös ensi vuonna. Akavan Erityisalojen palvelut säilyvät, palkansaajan jäsenmaksu laskee ja muiden pysyy ennallaan ja tulkkien yhteinen asia vahvistuu, sillä uudessa yhdistyksessä on myös puhuttujen kielten tulkkeja ja puhevammaisten tulkkeja.

Kieliasiantuntijat ry:hyn voi jo liittyä. Sen voit tehdä täyttämällä tämän lomakkeen. Jos olet jo KAJ:n jäsen tai rinnakkaisjäsen, sinun ei tarvitse tehdä mitään. Muussa tapauksessa hyppää kyytiin, me odotamme sinua jo! Vuoden 2019 alkaessa Suomen Viittomakielen Tulkit ry:n henki ja toiminta siirtyvät Kieliasiantuntijat ry:hyn, joka toivottaa sinut lämpimästi tervetulleeksi mukaan.

Terveisin

Suvi Seikkula ja Emilia Norppa